Ηλεκτρονικό κλείδωμα πόρτας - Hometech

Η Comelit έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ασφάλειας εισόδου, σχεδίασε και προσφέρει σε όλους εσάς τα νέα συστήματα αυτόματου ελέγχου πρόσβασης access control. Τα προϊόντα αυτά παράχθηκαν με στόχο την απόλυτη θωράκιση κοινόχρηστων εισόδων. Οι χρήστες μέσω των access control της Comelit μπορούν να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στο χώρο τους χρησιμοποιώντας ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης ή ειδικά ηλεκτρονικά κλειδιά. Μιλάμε για ένα πλήρες σύστημα που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ηρεμία σε ένα χώρο που είναι πάντα ασφαλής και προστατευμένος.

Επιλέγετε την ελευθερία να πηγαίνετε οπουδήποτε θέλετε, ενώ κρατάτε τα πάντα υπό έλεγχο, όλη την ώρα και όπου κι αν βρίσκεστε. Το access control της Comelit προσφέρει την επιλογή να ανοίγει τη πόρτα σας μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένες περιοχές και καθορισμένες ώρες. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε όλες τις λεπτομέρειες πρόσβασης (ημερομηνία και ώρα) έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε τους ανθρώπους που έρχονται στο χώρο σας. Τα fobs (ειδικοί αναγνώστες τύπου μπρελόκ ή κάρτα) διατίθενται σε διάφορα χρώματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν προσαρμοσμένο προγραμματισμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Αν χαθεί ένα κλειδί, μπορεί να απενεργοποιηθεί, ώστε να διαγραφούν όλες οι λειτουργίες του. Επιπλέον δυνατότητες:

  1. Διαχείριση των εισόδων με απόλυτα ανεξάρτητο τρόπο, ανάλογα με το άτομο που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση.
  2. Έλεγχος των χρονοδιαγραμμάτων εισόδου και εξόδου.
  3. Δυνατότητα λειτουργίας είτε ως ανεξάρτητο σύστημα είτε συνδυαστικά με συγκεκριμένες μπουτονιέρες Comelit.

Το ηλεκτρονικό κλείδωμα είναι μια ξεχωριστή ηλεκτρονική κλειδαριά, που τοποθετείται πάνω στην πόρτα και κλειδώνει αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας.

Δεν καταργεί την υπάρχουσα κλειδαριά. Κατάλληλο για πόρτες εισόδου και διαμερισμάτων (θωρακισμένες, αλουμινίου, ξύλινες και γυάλινες)

Όταν πρόκειται για ήδη υπάρχον πόρτα ανεξάρτητα από τον τύπο της πόρτας αν είναι συνθετική, θωρακισμένη, ξύλινη ή αλουμινίου  κλπ. τοποθετούμε εσωτερικά της πόρτας έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνήτη  ή έναν ηλεκτροπύρο κλειδώματος. Αποτελείται από ένα ή περισσότερα ελεγχόμενα έμβολα τα οποία κλειδώνουν αυτόματα ηλεκτρονικά και ξεκλειδώνουν ΜΟΝΟ όταν εσείς το ενεργοποιήσετε. Το ηλεκτρονικό αυτό κλείδωμα ξεκλειδώνει από μέσα με μπουτόν το οποίο τοποθετείται εσωτερικά της εισόδου. Για να εισέρθετε στον χώρο σας έχετε τις εξής επιλογές: πληκτρολογείτε έναν κωδικό ή επιδεικνύεται μαγνητική κάρτα είτε με ανίχνευση δακτυλικού αποτυπώματος ή με ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Η εταιρεία μας προσφέρει έλεγχο της πόρτας αν έχει μείνει ανοιχτή μέσω των συστημάτων θυροτηλεόρασης και υπάρχει δυνατότητα επιλέγοντας την advance σειρά να υπάρξει ασφάλεια στην πόρτα με συναγερμό. Αν η πόρτα ανοίξει με τρόπο που εμείς δεν έχουμε δηλώσει,  τότε  μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μια σειρήνα, ένα φως ή και ειδοποίηση σε κινητό τηλέφωνο.

Στην advance σειρά υπάρχει ο πλήρης έλεγχος των ηλεκτρονικών κλειδιών σε περίπτωση απώλειάς του,  ή αν θέλουμε να έχουμε ξεχωριστά κλειδιά π.χ. συνεργείο καθαρισμού που θα το χρησιμοποιεί τις ημέρες που έχουμε δηλώσει στο σύστημα. Για όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό από ένα απλό σύστημα πρόσβασης, στην Hometech επιλέγουμε ηλεκτρονικά κλειδιά mifare υψηλής κρυπτογράφησης. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο ιντερνετ για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος μέσω ιντερνετ.

Σε κτίρια με κοινόχρηστη είσοδο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει το κλείδωμα της πόρτας εισόδου με τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή με το κλειδί που γυρίζουμε και τα εμβολα κλείνουν την πόρτα. Με τον τρόπο αυτό είναι αδύνατον να ανοίξει η πόρτα σε περίπτωση ανάγκης και ο διαχειριστής φέρει ευθύνη για την μη πρόσβαση στο κτίριο ή σε ανάγκη εκκένωσης, με το ηλεκτρονικό κλείδωμα η πόρτα είναι κλειδωμένη αλλά μπορεί και ανοίγει  από τα θυροτηλέφωνα και τις θυροτηλεοράσεις κανονικά,   και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η πόρτα ξεκλειδώνει κι έρχεται στην κατάσταση που ήταν πριν με το ηλεκτρικό κυπρί και το σιδερένιο κλειδί που έχουμε ήδη. Αν το ρεύμα επανέλθει η πόρτα κλειδώνει πάλι αυτόματα.