Έξυπνο σπίτι-Grenton-Bus τεχνολογία - Hometech

Η ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και η διαχείριση των πόρων μίας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου έχει αναπτύξει αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τα Smart Homes ή αλλιώς τα Έξυπνα Σπίτια.  Ένα από τα προτερήματα των Έξυπνων Σπιτιών είναι ότι παρέχουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να παρακολουθήσουν την ενεργειακή κατανάλωσή τους, προσαρμόζοντας τις συνήθειες τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσα από την έξυπνη συσκευή τους (κινητό/tablet), να ελέγξουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται όλες τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν συνδέσει στο σύστημα αυτοματισμού Smart Home που έχουν εγκατεστημένο. Έχουν τη δυνατότητα για παράδειγμα, ενώ βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους, να απενεργοποιήσουν μια συσκευή που άφησαν ανοιχτή στο σπίτι, όπως το κλιματιστικό, τον φωτισμό, τα στόρια κ.α.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνολογίας Smart Home είναι ότι μπορεί να μετράει την κατανάλωση κάθε συνδεδεμένης συσκευής στον χώρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο πάνω στην κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι μας και να αποφύγουμε περιττά έξοδα.

Πέραν των νοικοκυριών, η τεχνολογία Smart Home μπορεί να εγκατασταθεί και σε γραφεία, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερων χώρων, που φιλοξενούν δεκάδες ή εκατοντάδες ανθρώπους που καταναλώνουν ενέργεια κάθε μέρα.

Σύμφωνα με έρευνες, η τεχνολογία Smart Home γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με το κοινό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει ένα σύστημα, με σχετικά χαμηλό κόστος, που προσδίδει άνεση, αλλά και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητά του. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά την τεχνολογία Smart Home, δείχνοντας ότι η διείσδυσή της στα νοικοκυριά, έφτασε το 9.3% το 2020, ενώ προβλέπεται να φτάσει το 19.3% μέχρι το 2024, όσον αφορά την παγκόσμια αγορά.

Εν κατακλείδι, η εξοικονόμηση ενέργειας αποκτά διαρκώς αυξανόμενη σημασία, ως μέτρο προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Η ευθύνη για την επίτευξη του στόχου αυτού, βαραίνει όχι μόνο τα κράτη αλλά τον καθένα από εμάς. Μέσα από την ορθολογική κατανάλωση ενέργειας στην καθημερινότητά μας και με σύμμαχό μας την τεχνολογία, μπορούμε να θέσουμε τα θεμέλια εκείνα που θα οδηγήσουν σε έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής.

Πρόσφατα, η Grenton βραβεύτηκε από το διάσημο διαγωνισμό Deloitte 2020 Technology Fast 50 και έτσι ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Κεντρική Ευρώπη.

Η συνεργασία της Hometech με την Grenton βασίστηκε σε 3 άξονες. Τεχνολογία. Ασφάλεια. Τιμή.

Τεχνολογία

Ένα  smart  home δεν μπορεί να είναι απλά ασύρματο ούτε να είναι wifi. Πρέπει να έχει αρχιτεκτονική με γνώμονα την  ικανότητα να ανταπεξέλθει σε κάθε πρωτόκολλο επικοινωνίας και σε κάθε κατάσταση καλωδίων και πρέπει να  λειτουργεί κανονικά και έξυπνα ακόμη και όταν ο χώρος δεν έχει ίντερνετ. Η Grenton είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που είναι υβριδικής τεχνολογίας και πλήρως παραμετροποιήσημη. Με την Grenton δεν υπάρχουν όρια. Τα μόνα όρια που βάζετε είναι το σενάριο σε ένα χαρτί ή αν θέλετε ζωγραφίστε το και εμείς θα αναλάβουμε να το δημιουργήσουμε.

Ασφάλεια

Ένα smart home system βασίζεται σε μια cloud εφαρμογή. Πολλές φορές τα cloud είναι τα λεγόμενα φασόν που χρησιμοποιούν πολλές μικρές εταιρίες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν αλγόριθμους με υψηλή κρυπτογράφηση και δικούς τους server. Οι κοινές εφαρμογές στο κινητό μοιάζουν μεταξύ τους και αλλάζει μόνο το γραφικό περιβάλλον. Η απειλή των cloud από επιθέσεις hacker είναι η αυξανόμενη τάση της εποχής, όλες οι συσκευές μας είναι εκτεθειμένες και η προστασία αυτών σε λίγο καιρό θα είναι προτεραιότητα. Σκεφτείτε την πρόσβαση σε ένα βιομηχανικό χώρο τι κόστος και τι απώλειες θα έφερνε σε μια εταιρεία, φανταστείτε κάποιος να έχει τον έλεγχό του θερμοστάτη σας να βλέπει την κάμερα ή να σβήνει το φως του δωματίου, είναι τρομαχτικό σαν σκέψη ότι κάποιος είναι εκεί δίχως να είναι. Εταιρείες πωλούν ψυκτικά μηχανήματα με WiFi και όλα είναι σε ένα cloud σε κάποια εταιρεία που εξυπηρετεί χιλιάδες κατασκευαστές.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ και όταν η πρόσβαση είναι δωρεάν τότε δεν υφίσταται ασφάλεια. Στην Grenton χρησιμοποιούμε ΑΛΓOΡΙΘΜΟ AES 128 τον ίδιο αλγόριθμο που χρησιμοποιούν και στις τραπεζικές συναλλαγές. Tο έξυπνο σπίτι σου είναι στα χέρια σου και το κλειδί το κρατάς μόνο εσύ και είναι μοναδικό δεν υπάρχει άλλο, ούτε θα υπάρξει.

Το GRENTON SMART HOME SYSTEM προστατεύεται. Είναι ο θεμέλιος λίθος του και η ασφάλεια θα είναι η μεγαλύτερη δαπάνη στο μέλλον για την προστασία της πληροφορίας.

Τιμή

Η  Grenton είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κάνει ένα υβριδικό σύστημα τόσο οικονομικό και μοναδικό, ένα smart system για όλους. Η κεντρική μονάδα ελέγχου είναι προσιτή για όλους και είναι μια για όλους. Όλοι οι χρήστες έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα σε ένα έξυπνο κτίριο, όλοι οι χρήστες έχουν τα ίδια δικαιώματα αναβάθμισης και όλοι οι χρήστες μπορούν να έχουν το καλύτερο Smart home στην καλύτερη τιμή. Το smart home δεν είναι πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον, με πρόσθετη αξία στο ακίνητο και με την απόλυτη απόλαυση στην εμπειρία του Smart home.

Κι επειδή είμαστε μοναδικοί ο κάθε χρήστης μπορεί να διαμορφώσει, σχεδιάσει το δικό του My Grenton στο κινητό  η στο tablet όπως τον βολεύει, όσα πλήκτρα θέλει και όπου τα θέλει, εμείς υποστηρίζουμε on line καθημερινά τις δικές σας ανάγκες. Αυτό κάνουμε 15 χρόνια τώρα.